Χαρούμενα χταπόδια

Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά ζώα της θάλασσας και προσφέρεται για μελέτη μαζί με το παιδί, όχι μόνο λόγω των οκτώ ποδιών του αλλά και για μια σειρά άλλων χαρακτηριστικών. Για παράδειγμα, το χταπόδι έχει καταπληκτικές ικανότητες να ξεφεύγει από τους εχθρούς, χύνει μαύρο μελάνι, αλλάζει το χρώμα του σώματος του ανάλογα με το περιβάλλον, πετάγεται με μεγάλη ταχύτητα και κρύβεται σε απίθανα σημεία.
Ένα στοιχείο που μπορείτε να μελετήσετε ακόμη περισσότερο είναι το παχύ, μαύρο μελάνι που χύνει το χταπόδι για να μπερδέψει τους εχθρούς. Μάλιστα, η βασική χρωστική ουσία του μελανιού είναι η μελανίνη, μια χημική ουσία που δίνει στα μαλλιά και στο δέρμα του ανθρώπου το χρώμα τους.
χταπόδι, χειροτεχνίες, κατασκευές για παιδιά, χειροτεχνίες με χαρτόνι, χειροτεχνίες από το ρολό από το χαρτί υγείας, ρολό χαρτί υγείας, ιδέες για χειροτεχνίες, χειροτεχνίες για παιδιά, χειροτεχνίες για το σχολείο

Υλικά και εργαλεία: 
  • Έναν ή περισσότερους χάρτινους κύλινδρους. Για κάθε χταπόδι θα χρειαστείς έναν κύλινδρο.
  • Νερομπογιές (είτε σε πλακίδια είτε σε σωληνάρια) για να χρωματίσεις το χταπόδι. 
  • Πινέλο. 
  • Ψαλίδι.
  • Μαρκαδόρους για να ζωγραφίσεις διάφορες λεπτομέρειες.
  • Κόλλα. 

Οδηγίες:
1. Διάλεξε ένα χρώμα που νομίζεις ότι ταιριάζει στο χταπόδι και χρωμάτισε τον κύλινδρο.

2. Αφού στεγνώσει το χρώμα, με το ψαλίδι, κάνε στον κύλινδρο 2 βαθιές ψαλιδιές (μέχρι τη μέση περίπου του ύψους) τη μία απέναντι στην άλλη.
ρολό από το χαρτί υγείας, κατασκευές, χειροτεχνίες

3. Κάνε άλλες δύο σχισμές, στη μέση περίπου των προηγούμενων σχισμών. Η μία σχισμή πρέπει να γίνει απέναντι στην άλλη.

4. Τέλος, κάνε άλλες 4 σχισμές ανάμεσα στις προηγούμενες. 

5. Άνοιξε τα πλοκάμια ελαφρά προς τα έξω.

6. Ζωγράφισε τα χαρακτηριστικά του κεφαλιού του χταποδιού, δηλαδή μάτια στόμα, μύτη και ότι άλλο πιστεύεις ότι διαθέτει ένα χταπόδι. Μπορείς να ζωγραφίσεις τα χαρακτηριστικά σε λευκό χαρτί και ύστερα, αφού τα κόψεις  να τα κολλήσεις πάνω στο χταπόδι. Η χειροτεχνία είναι έτοιμη. Για να την φτιάξεις χρησιμοποίησες πολύ απλά υλικά όπως ρολά τουαλέτες και χαρτί και πολύ απλά εργαλεία που υπάρχουν σε κάθε σχολείο και σπίτι όπως το ψαλίδι και η κόλλα.
χταπόδι, χειροτεχνίες, κατασκευές, χειροτεχνίες από χαρτί, κατασκευές από χαρτί

χταπόδι, κατασκευές από χαρτί, χειροτεχνίες από χαρτί

Μέσα από τις παιδικές χειροτεχνίες έχεις την ευκαιρία να αναπτύξεις τη φαντασία σου και να μάθεις πολλά πράγματα για τη φύση και για τα ζώα. Αν χρησιμοποιείς άχρηστα υλικά τότε θα φτιάχνεις και φτηνές χειροτεχνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου