Μολυβοθήκες από χάρτινα ρολά

Φτιάξε μολυβοθήκες χρησιμοποιώντας άχρηστα υλικά, όπως ρολά από χαρτί υγείας, χαρτόνια από κούτες και σπάγκο, για να οργανώσεις τα μολύβια, τις μπογιές, τους μαρκαδόρους αλλά και μικρά αντικείμενα όπως πινέζες, συνδετήρες, γόμες, κλπ.
κατασκευές για παιδιά, χειροτεχνίες για παιδιά, χειροτεχνίες με ρολά από το χαρτί υγείας, μολυβοθήκη κατασκευή, πως να φτιάξω μολυβοθήκη, μολυβοθήκη χειροτεχνίες, μολυβοθήκες από χαρτί υγείας, χειροτεχνίες από χαρτί υγείας,

Υλικά και εργαλεία για την παιδική χειροτεχνία:
  • Τουλάχιστον τέσσερις κυλίνδρους από χαρτί υγείας.
  • Ένα χαρτόκουτο συσκευασίας. 
  • Ρευστή κόλλα. 
  • Ψαλίδι.
  • Μολύβι.
  • Χάρακα.
  • Χρωματιστά χαρτόνια (προαιρετικό)
  • Σκοινί (προαιρετικό
Οδηγίες:
1. Βρες ένα μεγάλο χαρτόκουτο συσκευασίας. Τέτοια χαρτόκουτα μπορείς να βρεις στους κάδους απορριμάτων ή έξω από τα σούπερ μάρκετ. Γενικά τα ανακυκλώσιμα υλικά δίνουν πολλές ιδέες και δυνατότητες για χειροτεχνίες και κατασκευές για το σπίτι, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο. Επιπλεόν, τα άχρηστα και ανακυκλώσιμα υλικά όπως τα ρολά τουαλέτας ή οι κούτες είναι ιδανικά για φτηνές χειροτεχνίες.
χαρτόκουτο, κουτί συσκευασίας

2. Ξεδίπλωσε το χαρτόκουτο προσεκτικά, ξεκολλώντας τις επιφάνειες που είναι ενωμένες. Με το ψαλίδι, κόψε μια μικρή ορθογώνια επιφάνεια, όπως φαίνεται στην εικόνα.  
ανάπτυγμα χαρτόκουτου, ανάπτυγμα κουτιού, σχέδιο κουτιού

3. Τοποθέτησε προσωρινά τα ρολά πάνω στο χαρτόνι. Με το χάρακα και με ένα μολύβι σχεδίασε ένα ορθογώνιο περίγραμμα γύρω από τα ρολά. 
πώς να φτιάξω μολυβοθήκη από ρολά χαρτί υγείας,

4. Κόψε με το ψαλίδι το περίγραμμα που σχεδίασες. Αυτή θα είναι η βάση της μολυβοθήκης.  
κατασκευές με χαρτόνι,

5. Βάλε κόλλα στην άκρη του ρολού και κόλλησε το στη βάση. 

6. Κόλλησε και τα τέσσερα ρολά στη βάση, το έναν δίπλα στο άλλο.

7. Όταν κολλήσουν τα ρολά καλά στη βάση μπορείς να τοποθετήσεις μολύβια, ψαλιδάκια, μαρκαδόρους, κ.α. 
μολυβοθήκη, χειροτεχνίες, παιδί, κατασκευή, τέχνη, σχολεία, ρολό χαρτί υγείας,

Τύλιξε τη μολυβοθήκη με σκοινί !!
Για να γίνει η κατασκευή της μολυβοθήκης πιο σταθερή, μπορείς να την ντύσεις εξωτερικά με διάφορα υλικά, όπως με ύφασμα, με σκοινί, με σπάγκο, με κλωστές πλεξίματος, με χρωματιστά χαρτόνια, κ.α.

1. Στερέωσε με κόλλα την αρχή του σκοινιού, στη βάση της μολυβοθήκης. 
κατασκευές με σκοινί, χειροτεχνίες με σκοινί, χειροτεχνίες για παιδιά, ιδέες για χειροτεχνίες, χειροτεχνίες με χάρτινους κυλίνδρους,

2. Τύλιξε σταδιακά το σκοινί γύρω από τη μολυβοθήκη από κάτω προς τα πάνω. 
χειροτεχνίες με σκοινί, ιδέες για διακόσμηση μολυβοθήκες, διακόσμηση μολυβοθήκης,

3. Όταν ολοκληρωθεί το τύλιγμα κόψε το σκοινί από το υπόλοιπο κουβάρι και κόλλησε την άκρη του σκοινιού στη μολυβοθήκη.
κατασκευές με σκοινί, κατασκευές με τα ρολά χαρτί υγείας, χειροτεχνίες με το χαρτί υγείας,

4. Η χειροτεχνία σου είναι έτοιμη. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πολύ απλά και οικονομικά.
μολυβοθήκη, χαρτί υγείας, χειροτεχνίες για παιδιά, χειροτεχνίες για το σχολείο, κατασκευές από χαρτί υγείας, χειροτεχνίες από χαρτί υγείας,

Τύλιξε την μολυβοθήκη με χρωματιστά χαρτόνια !!

1. Κόψε μερικές λωρίδες από δύο ή περισσότερα χρωματιστά χαρτόνια. Οι λωρίδες πρέπει να είναι αρκετά μακριές για να αγκαλιάζουν τη μολυβοθήκη.

2. Τοποθέτησε τις λωρίδες γύρω από τη μολύβοθήκη χρησιμοποιώντας κόλλα. 
μολυβοθήκη, ιδέες για χειροτεχνίες με χαρτί υγείας, κατασκευές με ρολά χαρτί υγείας, παιδική μολυβοθήκη, ιδέες για μολυβοθήκες, πώς να φτιάξω μολυβοθήκη, οδηγίες για να φτιάξω μολυβοθήκη

Οργάνωσε το γραφείο σου !!
Κόψε μερικά ρολά στη μέση και φτιάξε ρολά με μικρότερο ύψος. Στα ολόκληρα ρολά μπορείς να τοποθετείς τα μολύβια, το ψαλίδι και τους μαρκαδόρους, ενώ στα κοντά μπορείς να αποθηκεύεις μικροαντικείμενα όπως συνδετήρες, πινέζες, τη σβήστρα και την ξύστρα. 
χειροτεχνίες με ανακυκλωμένα υλικά, ρολά χαρτιού υγείας, κατασκευές με ανακυκλωμένα υλικά, οικολογικές χειροτεχνίες,


Τα μεγάλα ρολά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και στην αρχιτεκτονική !!
Οι αρχιτέκτονες Zouk architects, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν δεκάδες ρολά, που ήταν άχρηστα για να φτιάξουν έπιπλα, τοίχους και γενικά για να οργανώσουν το γραφείο τους.
Πως σου φαίνεται η ιδέα να χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα και άχρηστα υλικά στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση ή για να κατασκευάζονται έπιπλα από χαρτί. 
ανακυκλώσιμη αρχιτεκτονική, κτίρια από χαρτί, αρχιτεκτονική με χαρτί, κτίρια από χαρτόνι, κτίρια από χάρτινα ρολά, αρχιτεκτονική με ανακυκλώσιμα υλικά,


τοίχος από χαρτόνι, τοίχος από χαρτί, αρχιτεκτονική με οικολογικά υλικά, κτίρια με οικολογικά υλικά, κτίρια με ανακυκλωμένα υλικά, αρχιτεκτονική με ανακυκλωμένα υλικά, διακόσμηση εσωτερικού χώρου με ανακυκλωμένα υλικά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου