Μουσικό όργανο- Μαράκες ΙΙ

Φτιάξτε με απλό τρόπο κρουστά όργανα / μαράκες με ρολά από το χαρτί υγείας και σπόρους. Τα μουσικά όργανα είναι απαραίτητα σε κάθε παιδικό, νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο. Χρησιμοποιούνται επίσης στην μουσικοκινητική αγωγή.

Οι κατασκευές από άχρηστα υλικά, όπως είναι το ρολό από το χαρτί τουαλέτας μαθαίνουν στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης και της επανάχρησης. Αναπτύσσουν επίσης τη φαντασία των παιδιών και τη δημιουργικότητά τους.

Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες για να φτιάξετε ένα πολύ εύκολο μουσικό όργανό χρησιμοποιώντας το ρολό από το χαρτί υγείας.
μουσικά όργανο, κρουστά όργανα, μαράκες, όργανα από χαρτί, μουσική για παιδιά, μουσικά όργανα για παιδιά, μουσικά όργανα φτιάξτο μόνος σου, πως να φτιάξω μουσικά όργανα, πώς να φτιάξω μαράκες

Υλικά και εργαλεία για την κατασκευή- μουσικό όργανο από ανακυκλώσιμα υλικά:
  • Άδεια ρολά από το χαρτί υγείας. Για την κάθε μαράκα χρειάζεστε ένα ρολό. 
  • Συρραπτικό.
  • Σπόρους (Φασόλια, φακές, καλαμπόκι, ρύζι, κτλ). Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μικρά καμπανάκια.
  • Μαρκαδόρους ή άλλα χρώματα. 
Οδηγίες:
1. Ισοπέδωσε το άνοιγμα του χάρτινου κυλίνδρου.

2. Σφράγισε με το συρραπτικό το άνοιγμα. 
3. Γέμισε τη μαράκα με μερικούς σπόρους.


4. Με το συρραπτικό σφράγισε τον χάρτινο κύλινδρο και από την άλλη πλευρά. 

5. Ζωγράφισε τις επιφάνειες. 
μαράκες, μουσικά όργανα, ρολό χαρτί υγείας, χειροτεχνίες, μουσική,

Τα παιδιά απολαμβάνουν ιδιαίτερα τις χειροτεχνίες και τις κάθε είδους κατασκευές από χαρτόνια και άλλα καθημερινά υλικά. Ενθαρρύνεται λοιπόν τα παιδιά να φτιάχνουν πράγματα μόνα τους και να τα διακοσμούν με χρώματα. Μπορούν επίσης να σκεφτούν πως να αξιοποιήσουν΄άχρηστα υλικά και αντικείμενα που καταλήγουν στα σκουπίδια, όπως είναι τα καπάκια, τα πλαστικά μπουκάλια, οι κούτες, τα χαρτόκουτα, κτλ. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου