Μουσικό όργανο- Πίπιζα

Πειραματίσου με διάφορους ήχους, φτιάχνοντας μια πανεύκολη πίπιζα με το ρολό που περισσεύει όταν τελειώνει το χαρτί υγείας.

Οι χειροτεχνίες μουσικά όργανα είναι ιδανικές για το μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής για μικρά παιδιά, για τον παιδικό, το νηπιαγωγείο και το σχολείο. Μάλιστα οι κατασκευές που χρησιμοποιούν άχρηστα υλικά όπως είναι το ρολό από το χαρτί τουαλέτας μαθαίνουν να παιδιά την αξία και τα οφέλη της ανακύκλωσης και αναπτύσσουν τη φαντασία, την ευρηματικότητα και τη δημιουργικότητα των παιδιών. 
μουσικό όργανο, φτιάξτο μόνος σου, χειροτεχνίες, κατασκευές, δραστηριότητες, χειροτεχνίες από ρολό, χειροτεχνίες με ρολό χαρτί υγείας, χειροτεχνίες και μουσική, τέχνη και μουσική


Υλικά και εργαλεία για την κατασκευή μουσικό όργανο:

  • Ένα ρολό που περισσεύει όταν τελειώνει το χαρτί υγείας. 
  • Λαδόχαρτο μαγειρικής (ονομάζεται και αντικολλητικό χαρτί). 
  • Ένα λαστιχάκι. 
  • Ψαλίδι. 


Οδηγίες:
1. Κόψε ένα μικρό κομμάτι από το αντικολλητικό χαρτί, αρκετά μεγάλο για να τυλίξεις την άκρη του ρολού.
αντικολλητικό χαρτί, λαδόκολλα, λαδόχαρτο.

2. Καπάκωσε τον κύλινδρο με το αντικολλητικό χαρτί και τύλιξε ένα λαστιχάκι γύρω από το χαρτί.
ρολό χαρτί υγείας,

3. Η πίπιζα είναι έτοιμη. Το παιδί μπορεί να βάλει το στόμα του στο άνοιγμα και να παράγει διάφορους ήχους με τσιριχτή φωνή. Η μεμβράνη πάλεται και παράγονται ήχοι που μοιάζουν με καραμούζα, πίπιζα, βουβουζέλα, κλπ.

Οι δραστηριότητες μουσικοκινητικής αγωγής είναι πολύ διασκευαστικές αλλά και εκπαιδευτικές για μικρά παιδιά. Μπορούν να συνδυαστούν με δραστηριότητες χειροτεχνίας αναπτύσσοντας και άλλες δεξιότητες των μικρών παιδιών όπως την απτή κινητικότητα, το χειρισμό υλικών και εργαλείων, τη φαντασία, την ευρηματικότητα και άλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου