Έγχορδο μουσικό όργανο με λαστιχάκια

Τα έγχορδα όργανα παράγουν ήχο από τη δόνηση των χορδών. Φτιάξε το δικό σου έγχορδο μουσικό όργανο χρησιμοποιώντας ρολά από το χαρτί υγείας και λαστιχάκια.

Η κατασκευή είναι πολύ απλή, εύκολη και φτηνή καθώς τα βασικά υλικά υπάρχουν σε κάθε σπίτι και είναι άχρηστα καθώς καταλήγουν στα σκουπίδια. Ένα τέτοιο υλικό είναι το ρολό από το χαρτί κουζίνας ή από το χαρτί τουαλέτας.
κατασκευές, χειροτεχνίες, ρολά χαρτί υγείας, χαρτόνι, χειροτεχνίες για παιδιά, μουσικές χειροτεχνίες, μουσικές κατασκευές, μουσικές δραστηριότητες, μουσικά παιχνίδια,
Υλικά και εργαλεία για τη χειροτεχνία:
  • Τρία ρολά από το που περισσεύουν όταν τελειώνει το χαρτί υγείας. 
  • Μερικά λαστιχάκια. 
  • Κολλητική ταινία. 
  • Ψαλίδι.
Δείτε το βίντεο ή ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα-βήμα:

Οδηγίες:
1. Βρείτε δύο χάρτινα ρολά από το τελειωμένο χαρτί υγείας.

2. Τοποθετήστε τα ρολά, το ένα πάνω από το άλλο. Βάλτε κολλητική ταινία στην ένωση για να παραμένουν ενωμένα.

3. Με το ψαλίδι κάντε τέσσερις σχισμές στο πάνω χείλος και μία σχισμή στο κάτω χείλος.

4. Πέρασε τρία λαστιχάκια από τις σχισμές για να φτιάξεις τις χορδές.

5. Πέρασε ανάμεσα από τις χορδές και τα χάρτινα ρολά ένα ακόμη ρολό. Με αυτόν τον τρόπο οι χορδές θα είναι σε απόσταση από το σώμα του οργάνου.
χειροτεχία μουσικό όργανο

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και τον αντίχειρα για να παραχθεί ήχος, τσιμπώντας ελαφρά τις χορδές.

Τα μουσικά όργανα χρησιμοποιούνται στη μουσικοκινητική αγωγή. Αποτελούν επίσης τέλεια ευκαιρία για χειροτεχνίες και εύκολες κατασκευές.

Τα παιδιά έχουν μεγάλη φαντασία και δημιουργικότητα και έτσι μπορούν μόνα τους να εφεύρουν ένα καινούργιο μουσικό όργανο, αξιοποιώντας απλά υλικά όπως κουτιά από κονσέρβες, πλαστικά μπουκάλια και άλλα.

Δείξτε στο παιδί διάφορα απλά όργανα όπως τη φλογέρα, το ταμπούρλο, τις μαράκες και αφήστε το μόνο του φανταστεί μια πρωτότυπη κατασκευή μουσικό όργανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου