Έπιπλα κουκλόσπιτου: Καρέκλα

Με τα ρολά από το χαρτί υγείας ή από το χαρτί κουζίνας μπορείς να φτιάξεις δεκάδες χειροτεχνίες και φτηνές κατασκευές για ατελείωτο παιχνίδι. Αν έχει ένα κουκλόσπιτο, μπορείς να το φτιάξεις τα έπιπλα χρησιμοποιώντας άχρηστα υλικά όπως είναι τα ρολά από το χαρτί κουζίνας και τα χρωματιστά χαρτόνια
καρέκλα από χαρτί, καρέκλα από χαρτόνι, έπιπλα από χαρτόνι, έπιπλα από χαρτί, έπιπλα κουκλόσπιτου


Υλικά και εργαλεία για τη χειροτεχνίες:
  • Για την κάθε καρέκλα θα χρειαστείς δύο ρολά. Ωστόσο, για δύο καρέκλες θα χρειαστείς τρία ρολά. 
  • Κόλλα.
  • Ψαλίδι.
  • Χρωματιστό χαρτόνι. 
Οδηγίες: 
1. Με το ψαλίδι κόψε το ρολό στη μέση, έτσι ώστε να φτιάξεις δύο κοντύτερα ρολά. 

 2. Διάλεξε το ένα από τα δύο ρολά. Βάλε κόλλα στη μία πλευρά και κόλλησε το ρολό πάνω σε ένα κομμάτι χρωματιστό χαρτόνι. Το δεύτερο ρολό μπορείς να το κρατήσεις για να φτιάξεις ακόμη μία καρέκλα.  

3. Περίμενε να στεγνώσει η κόλλα. Με το ψαλίδι, κόψε περιμετρικά του ρολού. 

4. Γύρισε ανάποδα το ρολό. Μόλις έφτιαξες ένα σκαμπό. 

5. Ας φτιάξουμε την πλάτη της καρέκλας. Πάρε ακόμη ένα ρολό χαρτιού υγείας. Με το ψαλίδι κόψε σε δύο σημεία το ρολό κατά μήκος, από την μία άκρη μέχρι την άλλη.  . 

6. Επίλεξε το ένα κομμάτι. Το άλλο μπορείς να το κρατήσεις για να φτιάξεις ακόμη μία καρέκλα. Με το ψαλίδι καμπύλωσε τις γωνίες για να μοιάζει με πλάτη καρέκλας. 

7. Κόλλησε την πλάτη και το σκαμπό μαζί. 

8. Περίμενε να στεγνώσουν. Η καρέκλα κουκλόσπιτου είναι έτοιμη. 
επιπλα από χαρτί, έπιπλα από χαρτόνι, έπιπλα για κούκλες, παιχνίδια από χαρτί, παιχνίδια από χαρτόνι, έπιπλα κουκλόσπιτου, κουκλόσπιτο,

Τα μικρά παιδιά χρησιμοποιούν τη φαντασία τους στο παιχνίδι τους φτιάχνοντας ολόκληρους κόσμους, όπως σπίτια για τις κούκλες τους. Πολλά παιχνίδια μπορούν να κατασκευαστούν από φτηνά και άχρηστα υλικά που βρίσκει κανείς σε οποιοδήποτε σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου