Βαρκούλες από κοχύλια

Οι κατασκευές με αντικείμενα που βρίσκουμε στη θάλασσα, είναι διασκεδαστικές, με χαμηλό κόστος ενώ ξυπνούν όμορφες αναμνήσεις από διακοπές και ηλιόλουστες παραλίες. Μερικά από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορούμε να βρούμε στη θάλασσα είναι τα κοχύλια. Δείτε, πως μπορείτε να φτιάξετε μικροσκοπικά καραβάκια με κοχύλια. 

Την επόμενη φορά που θα πάτε στη θάλασσα αφιερώστε λίγο χρόνο για να μαζέψετε όμορφα και μεγάλα κοχύλια, που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή καραβάκι. Θα χρειαστείτε επίσης, λίγη πλαστελίνη, μία οδοντογλυφίδα και ένα μικρό κομμάτι χρωματιστό χαρτόνι.
χειροτεχνία βασκούλα, χειροτεχνία καράβι, χειροτεχνίες με κοχύλια, ιδέες με κοχύλια, κατασκευές με κοχύλια, χειροτεχνίες για παιδιά, κατασκευές για παιδιά, χειροτεχνίες με φυσικά υλικά
Υλικά και εργαλεία για την χειροτεχνία:
  • Κοχύλια. 
  • Οδοντογλυφίδες.
  • Πλαστελίνη ή play dough.
  • Χρωματιστό χαρτί.
  • Ψαλίδι.
Οδηγίες:
1. Βρείτε ένα η περισσότερα μεγάλα κοχύλια.
κοχύλι

2. Πάρτε ένα μικρό κομμάτι πλαστελίνη και φτιάξτε με τα χέρια σας μια μικρή μπάλα. Γυρίστε το κοχύλι ανάποδα και πιέστε την μπάλα μέσα στο κοχύλι να κολλήσει.
χειροτεχνίες για παιδιά

3. Κόψτε ένα μικρό τρίγωνο από χρωματιστό χαρτί.

4. Με την οδοντογλυφίδα δημιουργήστε δύο τρύπες στο χαρτί, μία κάτω και μία πάνω. Περάστε την οδοντογλυφίδα μέσα από τις δύο τρύπες. Αυτό θα είναι το πανί και το κατάρτι του καραβιού.
πανί και κατάρτι

5. Μπήξτε την οδοντογλυφίδα μέσα στην πλαστελίνη. Με αυτόν τον τρόπο το κατάρτι θα στέκεται όρθιο. 
βαρκα, καράβι, χειροτεχνίες, κοχύλια, ιδέες με κοχύλια, κατασκευές με κοχύλια, χειροτεχνίες με κοχύλια, χειροτεχνίες με φυσικά υλικά


6. Αυτά τα μικρά καράβια μπορούν πραγματικά να επιπλέουν. Γεμίστε μια γαβάθα με νερό, τοποθετήστε προσεκτικά τα καραβάκια πάνω στο νερό και φυσήξτε τα πανιά τους.

παιχνίδια με το νερό για παιδιά, παιχνίδια για παιδιά, βαρκούλα, καραβάκι, χειροτεχνίες, κατασκευές

Δραστηριότητες και θέματα για συζήτηση:
1) Παρατηρήστε τα σχέδια και τα χρώματα που έχει η εξωτερική επιφάνεια των κοχυλιών.
2) Για πιο λόγο πιστεύετε, ότι τα κοχύλια που βρίσκουμε στην παραλία είναι άδεια?
3) Για πιο λόγο τα κοχύλια είναι τόσο σκληρά?

Οι χειροτεχνίες από φυσικά υλικά, που μπορεί να βρει εύκολα κανείς σε ένα πάρκο, στη θάλασσα, στο βουνό κτλ., αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία να έρθει το παιδί σε επαφή με τη φύση και να αναπτύξει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου