Τρισδιάστατες αρχιτεκτονικές κατασκευές

Ο παιδικός πηλός, είτε πρόκειται για πλαστελίνη είτε για play doh, αποτελεί ένα ιδανικό υλικό για πειράματα στον τρισδιάστατο χώρο. Αν χρησιμοποιήσετε και οδοντογλυφίδες τότε μπορείτε να κατασκευάσετε τρισδιάστατα γεωμετρικά σχήματα, όπως κύβους, πυραμίδες ή σύνθετα πλέγματα. 

Οι κατασκευές και η αρχιτεκτονική για παιδιά είναι δραστηριότητες που εξασκούν μια πληθώρα δεξιοτήτων όπως την λεπτή κινητικότητα, την αντίληψη του χώρου, την αντίληψη της γεωμετρίας και των σχημάτων. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να κατασκευάσετε μια τρισδιάστατη αρχιτεκτονική κατασκευή χρησιμοποιώντας πλαστελίνη και οδοντογλυφίδες.
τρισδιάστατη τέχνη για παιδιά, αρχιτεκτονική για παιδιά, αρχιτεκτονικής κατασκευές, κατασκευές για παιδιά, κατασκευές με οδοντογλυφίδες, χειροτεχνίες με οδοντογλυφίδες, μικρός αρχιτέκτονας,


Υλικά και εργαλεία για την κατασκευή για παιδιά:
  • Πηλός κατάλληλος για παιδιά, όπως πλαστελίνη, play doh, κτλ.
  • Οδοντογλυφίδες. 
Πως να κάνετε τον κύβο:
1. Ξεκινήστε με την κατασκευή οκτώ μικρών σφαιρών. Το μέγεθος της κάθε μπάλας να είναι περίπου όσο το δάχτυλό σας. 
πλαστελίνη

2. Τρυπήστε με την οδοντογλυφίδα την μπάλα από πλαστελίνη, χωρίς ωστόσο να πιέσετε πολύ. Η μύτη της οδοντογλυφίδας να φτάσει περίπου στο κέντρο της μπάλας. Με αυτόν τον τρόπο σχηματίστε ένα τετράγωνο πλαίσιο. 
κατασκευές με πλαστελίνη και οδοντογλυφίδες

3. Φτιάξτε ακόμη ένα τετράγωνο πλαίσιο. 

4. Προσθέστε οδοντογλυφίδες πάνω στις μπάλες από πλαστελίνη. Οι οδοντογλυφίδες θα πρέπει να στέκονται όρθιες. 

5. Προσθέστε το δεύτερο τετράγωνο πλαίσιο πάνω από τις οδοντογλυφίδες. Πιέστε μία προς μία τις μπάλες πάνω στις οδοντογλυφίδες. Ο σκελετός σε σχήμα κύβου είναι έτοιμος.

Πως να προσθέσετε την οροφή 
1. Συνδέστε δύο οδοντογλυφίδες πάνω σε μία μπάλα. Οι οδοντογλυφίδες θα πρέπει να σχηματίζουν γωνία. Το κομμάτι αυτό αποτελεί την μπροστά όψη της στέγης. Τοποθετήστε το κομμάτι πάνω στον κύβο.

2. Προσθέστε με τον ίδιο τρόπο και την πίσω πλευρά της στέγης και ενώστε τις δύο μπάλες του κορφιά με οδοντογλυφίδα.
κατασκευές, χειροτεχνίες, πλαστελίνη, οδοντογλυφίδες

Πως να κάνετε μια πυραμίδα με τετράγωνη βάση
1. Κατασκευάστε με τα χέρια σας πέντε μικρές μπάλες. Ενώστε τέσσερις μπάλες και τέσσερις οδοντογλυφίδες μαζί για να φτιάξετε ένα τετράγωνο πλαίσιο.

2. Προσθέστε από μία οδοντογλυφίδα πάνω σε κάθε μπάλα. Ωστόσο, οι κορυφές του πρέπει να ενώνονται στο ίδιο σημείο. Προσθέστε την πέμπτη μπάλα, πιέζοντας ελαφρά πάνω στις οδοντογλυφίδες. Η πυραμίδα είναι έτοιμη.
τρισδιάστατη τέχνης, παιδική τέχνης, χειροτεχνίες, κατασκευές, πυραμίδα


Πως να κάνετε μια πυραμίδα με τριγωνική βάση
1. Ξεκινήστε με το πλάσιμο τεσσάρων μικρών σφαιρών. Χρησιμοποιήστε τις τρεις σφαίρες και τρεις οδοντογλυφίδες για να φτιάξετε τη βάση σε σχήμα τριγώνου. Οι οδοντογλυφίδες θα πρέπει να τοποθετηθούν με κλίση για να δημιουργούν μία κοινή κορυφή. Προσθέστε μια μπάλα στην κορυφή πιέζοντας ελαφρά πάνω στις μύτες των οδοντογλυφίδων.
πυραμίδα, γεωμετρία για παιδιά, γεωμετρικά σχήματα, μαθαίνω τα σχήματα

Πειραματιστείτε με πιο σύνθετα γεωμετρικά σχήματα. 
Αφού θα έχετε κατανοήσει εσείς και τα παιδιά, τη λογική κατασκευής σκελετών μπορείτε να πειραματιστείτε με πιο σύνθετα, πολυώροφα ή και αφηρημένα σχήματα.

κατασκευές για παιδιά, χειροτεχνίες, πλαστελίνη, οδοντογλυφίδες

Θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε εντυπωσιακές κατασκευές που μοιάζουν με κτίρια, γέφυρες και πύργους. Ίσως ανακαλύψετε στο παιδί ένα μικρό μηχανικό ή ένα μικρό αρχιτέκτονα. 

Αντί για πλαστελίνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ζυμαράκι από αλεύρι.

κατασκευές για παιδιά, τρισδιάστατη τέχνη για παιδιά, αρχιτεκτονική για παιδιά, αρχιτεκτονικές κατασκευές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου