Έπιπλα κουκλοσπιτού: κρεβάτι

Το κρεβάτι αποτελεί βασικό έπιπλο για το κουκλόσπιτο. Ανακυκλώστε, τα ρολά από το τελειωμένο
χαρτί υγείας και χαρτόνια από κούτες και φτιάξτε χάρτινα κρεβάτια.

Τα χάρτινα έπιπλα γίνονται ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι για παιδιά που παίζουν με κούκλες και κουκλόσπιτα. Με χαρτόνια από κούτες και ρολά από το χαρτί υγείας τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν δεκάδες κατασκευές και φτηνές χειροτεχνίες.
χειροτεχνίες, χαρτί, χαρτόνι, ρολό από χαρτί υγείας, παιδικές κατασκευές, παιδικές χειροτεχνίες, χάρτινα έπιπλα, έπιπλα από χαρτί

Υλικά και εργαλεία:
  • Δύο ρολά από τελειωμένο χαρτί υγείας.
  • Ένα κομμάτι χαρτόνι από χαρτόκουτο συσκευασίας. 
  • Ψαλίδι.
  • Ρευστή κόλλα.
  • Νερομπογιές ή τέμπερες. 
Οδηγίες:
1) Κόψε ένα χάρτινο κύλινδρο στη μέση. Θα προκύψουν δύο ρολά με μικρότερο ύψος. 


2. Κόψε τους δύο δακτυλίους στη μέση. Θα προκύψουν τέσσερις δακτύλιοι. 

3. Κόψε ένα ορθογώνιο κομμάτι από χαρτόνι. Το μέγεθος του ορθογωνίου εξαρτάται από το μέγεθος της κούκλας. Μέτρησε το ύψος της κούκλας για να σιγουρευτείς ότι το κρεβάτι θα χωράει την κούκλα. Κόλλησε με κόλλα τους τέσσερις δακτυλίους στο χαρτόνι. 

4. Ας φτιάξουμε το μαξιλάρι. Πάρε ένα κύλινδρο και κόψε τον κάθετα σε δύο σημεία, από τη μία άκρη μέχρι την άλλη. Θα προκύψουν δύο ημι-κύλινδροι.

5. Επίλεξε τον έναν ημί-κύλινδρο και κόλλησε τον στο κρεβάτι για μαξιλάρι.

6. Το κρεβάτι είναι έτοιμο. Θυμηθείτε, ότι ο μήκος που πρέπει να έχει το κρεβάτι εξαρτάται από το ύψος της κούκλας. Προαιρετικά, μπορείτε να βάψετε κάποια τμήματα του κρεβατιού, για παράδειγμα τα πόδια ή το μαξιλάρι με νερομπογιές.

παιχνίδια με κούκλες, παιχνίδια φτιάξτο μόνος σου, χάρτινα παιχνίδια, παιχνίδια από χαρτί, παιδικές κατασκευές, έπιπλα από χαρτί, οικολογικές χειροτεχνίες, χειροτεχνίες από ανακυκλωμένα υλικά, κατασκευές από ανακυκλωμένα υλικά, οικολογικά παιχνίδια,

Μέσα από τις χειροτεχνίες με άχρηστα υλικά, όπως χαρτόνια από κούτες και ρολά από το χαρτί υγείας το παιδί μαθαίνει την αξία της ανακύκλωσης και κυρίως αυξάνει τη φαντασία, την επινοητικότητα και τη δημιουργικότητά του. Ενθαρρύνετε το παιδί να βρει μόνο του άχρηστα υλικά, που θα κατέληγαν στα σκουπίδια, και να σκεφτεί πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα υλικά για να φτιάξει πρωτότυπες κατασκευές και χειροτεχνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου