Επιπλώστε το κουκλόσπιτο- Φτιάξτε έναν καναπέ

Φτιάξτε έναν καναπέ για το κουκλόσπιτο χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά. 

Τα χαρτόνια από κούτες και τα ρολά από το χαρτί υγείας, είναι άχρηστα υλικά που συνήθως καταλήγουν στην ανακύκλωση, ωστόσο προσφέρουν πολλές δυνατότητες για κατασκευές και πρωτότυπες χειροτεχνίες. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ψάξουν μόνα τους άχρηστα υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, όπως πλαστικά μπουκάλια, χαρτόνια, κουτιά από γάλα, καπάκια κτλ., και να σκεφτούν πως θα μπορούσαν με αυτά να φτιάξουν διάφορες χειροτεχνίες, παιχνίδια και κατασκευές.
κατασκευές, χειροτεχνίες, κατασκευές για παιδιά, έπιπλα για κούκλες,

Υλικά και εργαλεία για τη χειροτεχνίες από χαρτόνια και ρολά από το χαρτί υγείας:
  • Δύο ρολά από το χαρτί υγείας.
  • Χαρτόνι από κούτα συσκευασίας. 
  • Χρωματιστό χαρτόνι (τύπου κανσόν)
  • Ψαλίδι.
  • Κόλλα.
  • Νερομπογιές και πινέλο.


Οδηγίες
1. Με το ψαλίδι, κόψε δύο χάρτινους κυλίνδρους στη μέση. Θα προκύψουν τέσσερα μικρότερα ρολά.


2. Κόψε ένα κομμάτι χρωματιστό χαρτόνι. Κόλλησε τα τέσσερα ρολά στο χαρτόνι, το ένα δίπλα στο άλλο.

3. Περίμενε να κολλήσουν καλά τα κομμάτια μεταξύ τους. Με το ψαλίδι, κόψε περιμετρικά το χαρτόνι γύρω από τους κυλίνδρους.

4. Έχεις φτιάξει ένα μακρύ παγκάκι. Τώρα μπορείς να φτιάξεις την πλάτη και τα μπράτσα του καναπέ.

5. Κόψε ένα ορθογώνιο χαρτόνι (από χαρτόκουτο ή κανσόν) και κόλλησε το πίσω από το παγκάκι, για να φτιάξεις την πλάτη του καναπέ.

5. Κόψε μικρά ορθογώνια κομμάτια από χαρτόνι και κόλλησε στο πλάι, για να φτιάξεις τα μπράτσα του καναπέ. Μπορείς επίσης να στρογγυλέψεις τις γωνίες της πλάτης του καναπέ.
paper sofa, paper furniture

6. Βάψε τον καναπέ με νεροχρώματα.
έπιπλα για κούκλες, έπιπλα από χαρτί, έπιπλα από χαρτόνι, παιχνίδια από χαρτί, κατασκευές για παιδιά, χειροτεχνίες για παιδιά, ανακυκλωση, οικολογικές χειροτεχνίες, κατασκευές με ανακυκλωσιμα υλικά

Η χειροτεχνία είναι έτοιμη και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να επιπλώσεις το σπίτι για τις κούκλες σου. Μπορείς μάλιστα να δοκιμάσεις να φτιάξεις και εσύ ένα μεγάλο κουκλόσπιτο χρησιμοποιώντας χαρτόνια, ρολά τουαλέτας και άλλα άχρηστα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου