Πολύχρωμη κάμπια από χάρτινη αυγοθήκη

Τα σκουλήκια, οι κάμπιες και οι σαρανταποδαρούσες είναι μικρά,γλυκά πλασματάκια, ενώ το σώμα μερικών από αυτά είναι γεμάτο χρώματα και σχέδια. Φτιάξτε μερικές πολύχρωμες κάμπιες ανακυκλώνοντας τη συσκευασία των αυγών, δηλαδή τις χάρτινες αυγοθήκες. 

Οι χάρτινες αυγοθήκες είναι ένα υλικό που συνήθως καταλήγει στα σκουπίδια ή στην ανακύκλωση. Επομένων, οι αυγοθήκες από χαρτόνι είναι ιδανικές για παιδικές χειροτεχνίες και κατασκευές που προωθούν την ιδέα της ανακύκλωσης.
Χειροτεχνίες, αυγοθήκες, παιδικές χειροτεχνίες, κατασκευές, ιδέες για χειροτεχνίες


Υλικά και εργαλεία για τη χειροτεχνία με αυγοθήκες.
  • Χάρτινες αυγοθήκες.
  • Πλαστικά μάτια (πωλούνται σε είδη χειροτεχνίες και σε βιβλιοπωλεία).
  • Χρώματα νερού ή μαρκαδόρους. 
  • Ψαλίδι.
  • Μαύρος μαρκαδόρος. 
  • κόλλα.
Οδηγίες
1. Βρείτε μια αυγοθήκη. Με ένα ψαλίδι κόψτε την κατά μήκος, έτσι ώστε να μείνει μια σειρά από 5-6 θήκες. 
αυγοθήκη

2. Κόψτε τα μικρά τρίγωνα μεταξύ των θηκών. 


3.  Εφόσον χρειάζεται κόψτε την αρχή της αυγοθήκης για να γίνει το κεφάλι είναι κυκλικό. 


3. Χρωματίστε την εξωτερική επιφάνεια με νεροχρώματα. Η επιφάνεια είναι τραχιά και απορροφά πολύ νερό. Για αυτόν το λόγο, θα πρέπει να προσθέσετε αρκετό νερό στο χρώμα. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαρκαδόρους. Μπορείτε να βάψετε το σώμα της κάμπιας μονόχρωμο, πολύχρωμο ή με σχέδια. 

4. Προσθέστε ματάκια, ενώ με ένα μαρκαδόρο σχεδιάστε το χαμόγελο της κάμπιας. Αν δεν έχετε πλαστικά μάτια, σχεδιάστε ένα ζευγάρι μάτια σε ένα απλό χαρτί, κόψτε τα και κολλήστε τα στο κεφάλι της κάμπιας.

Το σώμα μερικών σκουληκιών έχει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χρώματα και σχέδια, είτε συμμετρικά είτε τυχαία. Δοκιμάστε, να δημιουργήσετε στο σώμα της κάμπιας πρωτότυπα σχέδια, όπως ρίγες, βούλες, αφηρημένα σχέδια κ.ά.

Ενθαρρύνετε το παιδί να βρει και άλλα άχρηστα υλικά που καταλήγουν στα σκουπίδια και να σκεφτεί πρωτότυπες οικολογικές χειροτεχνίες.
egg carton, worm, caterpillar, crafts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου