Ζωγραφική με τσαλακωμένο χαρτί

Η συγκεκριμένη εικαστική δραστηριότητα είναι κατάλληλη τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Τα παιδιά θα βρουν διασκεδαστικό και ενδιαφέρον το τσαλάκωμα του χαρτιού και την ιχνηλάτηση των τυχαίων σχημάτων, ενώ οι ενήλικες ενδεχόμενα να ανακαλύψουν μια εξαιρετικά αγχολυτική δραστηριότητα.
τσαλακωμένο χαρτί, τέχνη, αφηρημένη τέχνη, παιδιά, δραστηριότητες, ζωγραφική.
Δείτε το βίντεο ή ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα-βήμα για να ζωγραφίσετε με τυχαίες γραμμές:Οδηγίες
1. Τσαλακώστε ένα κομμάτι χαρτί και φτιάξτε μια μικρή μπάλα.
τσαλακωμένο χαρτί

2. Ξεδιπλώστε το χαρτί. Πάρτε έναν παχύ μαύρο μαρκαδόρο και ιχνηλατήστε τα τυχαία σχήματα που έχουν σχηματιστεί. Όπως θα παρατηρήσετε τα σχήματα είναι δεκάδες. Ωστόσο, προσπαθήστε να είστε αυθόρμητοι και γρήγοροι. Αφήστε δηλαδή να σας οδηγήσει το ένστικτό σας. Θυμηθείτε άλλωστε ότι το κίνημα του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, ένα από τα σημαντικότερα εικαστικά κινήματα του 20ου αιώνα, βασίστηκε ακριβώς σε διαδικασίες που επέτρεπαν την ανάδυση της τυχαίας και υποσυνείδητης γραφής. 
τεχνη, τυχαία τέχνη, παιδιά, παιδική τέχνης, ζωγραφική, δραστηριότητες για παιδιά

3. Διαλέξτε 4 ή 5 χρώματα και χρωματίστε τα σχήματα. Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικό να χρωματίσετε το σύνολο των σχημάτων. Άλλωστε και το λευκό είναι ένα σημαντικό χρώμα.
crinkle, paper, crumbled, art, kids, drawing, art activity, art project,
Ένα τσαλακωμένο χαρτί που μετατράπηκε σε αφηρημένο έργο
Εναλλακτικά μπορείτε να δουλέψετε με πενάκι ή στυλό. Η δραστηριότητα είναι διασκεδαστική και αγχολυτική, ιδανική διέξοδος όταν νιώθετε έντονο στρες ή όταν περιμένετε ατελείωτες ώρες σε μια υπηρεσία. 
τσαλακωμένο χαρτί, ζωγραφική, σχέδιο, παιδιά, δραστηριότητες για παιδιά, ζωγραφική για παιδιά

      
Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου