Ζωγραφική για χαλάρωση: Σχεδιάζοντας επαναλαμβανόμενα μοτίβα

Συνδυάστε δύο τεχνικές: το τσαλάκωμα του χαρτιού και τη ζωγραφική για να δημιουργήσετε ένα όμορφο, επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Αυτός ο τύπος ζωγραφικής ονομάζεται zentangle. Πρόκειται για μία τεχνική που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εντυπωσιακές εικόνες ακολουθώντας και επαναλαμβάνοντας κάποια βασικά μοτίβα. 
μοτίβα, διακοσμητική ζωγραφική, άσπρο μαύρο,
Δείτε το βίντεο ή ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα-βήμα:

Οδηγίες
1. Ξεκινήστε με ένα κομμάτι χαρτί, κατά προτίμηση τετράγωνο. Διπλώστε το σε μια τυχαία θέση και πιέστε καλά την τσάκιση με το δάχτυλό σας. Ξεδιπλώστε το χαρτί. Παρατηρήστε ότι έχει δημιουργηθεί μια ευθύγραμμη τσάκιση. 
δίπλωμα χαρτιού, διπλωτική, χαρτοδιπλωτική

2. Ξανά-διπλώστε σε μια δεύτερη τυχαία θέση. 
πτύχωση, χαρτί, τέχνη, ιδέες,

3. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο κάνοντας περισσότερες τσακίσεις. Πάρτε ένα μαύρο μαρκαδοράκι και ιχνηλατίστε τις τσακίσεις. 
διπλώματα, χαρτί, πτύχωση, folding

Πώς να γεμίσετε τα σχήματα. 
Μεταξύ των γραμμών έχουν σχηματιστεί διάφορα σχήματα (κυρίως τρίγωνα και πολύγωνα). Για να ζωγραφίσετε στο εσωτερικό των σχημάτων θα αντιγράψετε ένα από τα ποιο γνωστά μοτίβα της ζωγραφικής zentangle: τον στρόβιλο.

Αρχικά, επιλέξτε για ευκολία ένα τρίγωνο. Ξεκινήστε από την κορυφή του τριγώνου και τραβήξτε μια γραμμή μέχρι απέναντι. Συνεχίστε από το τελευταίο σημείο και τραβήξτε μια δεύτερη γραμμή μέχρι την απέναντι πλευρά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να καταλήξετε στο κέντρο του σχήματος. 
ζωγραφική, ιδέες, μοτίβα, σχέδια

Δείτε επίσης πως μπορείτε να γεμίσετε ένα πολύγωνο. 
zentangle, drawing, step by step

Συνεχίστε τη ζωγραφική, μέχρις ότου ολοκληρωθούν όλα τα σχήματα. Η διαδικασία είναι χαλαρωτική και ενδείκνυται για ανθρώπους με έντονο άγχος. 
ζωγραφική, άγχος, ψυχολογία

Το αποτέλεσμα είναι μάλλον σύνθετο. Για να τονίσετε το εφέ του στροβίλου προσθέστε σκιά στα μικρότερα τρίγωνα που στροβιλίζονται γύρω από το κέντρο.
ζωγραφική, άσπρο-μαύρο,Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου