Ζωγραφική με pixel (σε κάνναβο)

Η ζωγραφική pixel αποτελεί μια μορφή ψηφιακής τέχνης, στην οποία οι εικόνες σχηματίζονται από τη σύνθεση μικρών, έγχρωμων τετραγώνων. Σε αυτήν τη δραστηριότητα τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν εικόνες και γραφικά χρησιμοποιώντας ένα χαρτί με κάνναβο (ή μιλιμετρέ χαρτί). Αρχικά θα πρέπει να εκτυπώσετε ένα χαρτί με κάνναβο. Μπορείτε είτε να ψάξετε στο διαδίκτυο είτε να εκτυπώσετε την επόμενη εικόνα. Στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή επιλέξτε να προσαρμοστεί ο κάνναβος σε χαρτί Α4.

graph paper, art, kids activties, painting, gridΥλικά και εργαλεία για την παιδική ζωγραφική
  • Ξυλομπογιές
  • Χαρτί με κάνναβο (ή χαρτί μιλιμετρέ)

κάνναβος,

Αφήστε τα παιδιά να σκεφτούν τι θα ήθελαν να ζωγραφίσουν. Αρχικά μπορεί να αποθαρρυνθούν από τον κάνναβο καθώς τα παιδιά συνηθίζουν να ζωγραφίζουν πρώτα το περίγραμμα και στη συνέχεια να χρωματίζουν τις εσωτερικές περιοχές. Αντίθετα, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να δουλέψουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο, θα πρέπει δηλαδή να επιλέξουν και να χρωματίσουν συγκεκριμένα κουτάκια προκειμένου να σχηματιστεί η εικόνα.

Για αρχή, τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν κάτι απλό, όπως ένα τοπίο, δέντρα, κτίρια, λουλούδια και άλλα. Μπορούν επίσης με τη καθοδήγηση του ενήλικα να αναζητήσουν στο διαδίκτυο πληροφορίες για την μορφή τέχνης που ονομάζεται Pixel art. Στην έρευνα ίσως ανακαλύψετε ότι η συγκεκριμένη τέχνη σχετίζεται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και με ήρωες όπως ο Σουπερ Μάριο.

Μια άλλη πηγή έμπνευσης αποτελούν οι ήρωες κόμικ όπως τα angry birds και οι μινιον. Μπορούν ακόμη να σχεδιάσουν τη μορφή ενός φίλου τους. 

ζωγραφική για παιδιά, τέχνη, χειροτεχνίες, κατασκευές, δραστηριότητες, σχολικές δραστηριότητεςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου