Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι - Παραμύθι για μικρά παιδιά

 
Image by Ina Hall from Pixabay
Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα μακρινό βασίλειο, βασίλευε ειρηνικά ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα είχαν μία μικρή, πανέμορφη κόρη με λευκό δέρμα σαν το χιόνι και χείλια κόκκινα σαν την ώριμη φράουλα. 


Μία μέρα, η βασίλισσα αρρώστησε βαριά και μετά από λίγες εβδομάδες πέθανε. Ο βασιλιάς, μετά από λίγα χρόνια ξαναπαντρεύτηκε με μία γυναίκα που ήταν πολύ όμορφή εξωτερικά αλλά στην ψυχή της ήταν μια κακιά μάγισσα. 

Η νέα βασίλισσα είχε ένα μαγικό καθρέφτη, τον οποίο ρωτούσε σχεδόν καθημερινά: 
- Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποια είναι η πιο όμορφή γυναίκα σε ολόκληρο το βασίλειο.
Ο καθρέφτης της απαντούσε: 
- Εσύ είσαι η πιο όμορφη σε ολόκληρο το βασίλειο.

Τα χρόνια περνούσαν, η χιονάτη μεγάλωνε και γινόταν ολοένα και πιο όμορφη. Έτσι μια μέρα, η βασίλισσα ρώτησε τον καθρέφτη:
- Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποια είναι η πιο όμορφή γυναίκα σε ολόκληρο το βασίλειο.
Και ο καθρέφτης για πρώτη φορά της απάντησε:
- Η πιο όμορφη σε ολόκληρο το βασίλειο είναι η χιονάτη.  

Η βασίλισσα θύμωσε πολύ. Και έτσι έδωσε εντολή στον αρχηγό των κυνηγών να πάει τη χιονάτη στο δάσος και να την σκοτώσει. Ο κυνηγός στην αρχή συμφώνησε. Όταν όμως έφτασε στο δάσος δεν βρήκε το κουράγιο να σκοτώσει το νεαρό κορίτσι και έτσι αποφάσισε να την εγκαταλείψει λέγοντας της:
- Καλή μου πριγκίπισσα. Η βασίλισσα θέλει να σε σκοτώσει. Φύγε μακριά να σωθείς και μην ξαναγυρίσεις στο παλάτι. 

Η χιονάτη τρομαγμένη έτρεξε να κρυφτεί στο δάσος. Αφού περιπλανήθηκε και άρχισε να κουράζεται και να φοβάται βρήκε ένα πολύ, πολύ μικρό σπιτάκι. Μπαίνοντας μέσα στο μικρό σπίτι, η χιονάτη είδε ότι όλα τα πράγματα είχαν πολύ μικρό μέγεθος. Επειδή, υπήρχε ακαταστασία αποφάσισε να συγυρίσει. Μάλιστα η χιονάτη νόμισε ότι μένουν πολύ μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι. 

Αφού συγύρισε, ανέβηκε στον επάνω όροφο. Εκεί είδε επτά μικρά κρεβάτια. Η χιονάτη έπεσε και κοιμήθηκε και στα επτά κρεβάτια. Μετά από λίγη ώρα γύρισαν στο σπίτι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που δεν ήταν μικρά παιδιά αλλά νάνοι και απόρησαν καθώς βρήκαν το σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο.

Μόλις ανέβηκαν στον όροφο και είδαν τη χιονάτη τρόμαξαν. Μετά από λίγα λεπτά όμως, είδαν πόσο ήρεμη φαίνονταν η νεαρή κοπέλα και έμειναν εκεί να την κοιτούν με απορία και θαυμασμό. Όταν ξύπνησε η χιονάτη, μίλησε πολύ γλυκά στους νάνους και εκείνοι τη συμπάθησαν αμέσως. Της πρότειναν μάλιστα να μείνει μαζί τους στο δάσος. Η Χιονάτη δέχτηκε με χαρά. 

Η βασίλισσα ωστόσο στο παλάτι, δεν εμπιστεύτηκε τα λόγια του κυνηγού, ο οποίος τη διαβεβαίωνε ότι σκότωσε τη Χιονάτη, και ξανά ρώτησε τον καθρέφτη:
- Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποια είναι η πιο όμορφή γυναίκα σε ολόκληρο το βασίλειο. 
Δυστυχώς, ο καθρέφτης, μην μπορώντας να πει ψέματα απάντησε:  
- Η πιο όμορφη γυναίκα σε ολόκληρο το βασίλειο είναι η Χιονάτη.  

Η βασίλισσα κατάλαβε τι είχε συμβεί και ρώτησε τον καθρέφτη:
- Που μπορώ να βρω τη Χιονάτη. 
Και ο καθρέφτης της απάντησε:
- Στο δάσος. Σε ένα μικρό σπίτι που κατοικούν νάνοι.  

 Η βασίλισσα μεταμφιέστηκε σε καλή γριούλα και έφυγε παίρνοντας μαζί της ένα δηλητηριασμένο μήλο. Όταν έφτασε στο σημείο που της είχε υποδείξει ο καθρέφτης συνάντησε τη Χιονάτη. Εκείνη δεν αναγνώρισε καθόλου τη μάγισσα.
Έτσι η μάγισσα της είπε: 
- Φάε καλή μου αυτό το νόστιμο μήλο. Είναι για σένα. 
Η Χιονάτη, πήρε το μήλο και μόλις το δάγκωσε, έπεσε λιπόθυμη, ενώ η μάγισσα έφυγε τρέχοντας προς το παλάτι.

Όταν γύρισαν οι νάνοι βρήκαν τη Χιονάτη πεσμένη στο έδαφος και στην αρχή νόμιζαν ότι κοιμόταν. Περνούσαν όμως οι ημέρες και η Χιονάτη δεν ξυπνούσε. Τότε κατάλαβαν ότι κάποιος της είχε κάνει μάγια. 

Μετά από λίγες ημέρες, πέρασε μέσα από το δάσος ένα καλοσυνάτο πριγκιπόπουλο. Οι νάνοι όταν τον είδαν ζήτησαν τη βοήθειά του λέγοντας:
- Η Χιονάτη κοιμάται πολλές ημέρες τώρα. Κάποιος της έχει κάνει μάγια.
Το πριγκιπόπουλο, μόλις είδε τη χιονάτη αισθάνθηκε βαθιά αγάπη για εκείνη. Έτσι έσκυψε να την φιλήσει. Μόλις όπως τη φίλησε, η Χιονάτη ξύπνησε. 

Στην πραγματικότητα τα μάγια της κακιάς βασίλισσας μπορούσαν να λυθούν μόνο αν κάποιος έδινε ένα πραγματικό φιλί αγάπης στη Χιονάτη. Και έτσι και έγινε. 

Το πριγκιπόπουλο παντρεύτηκε τη Χιονάτη και πήγαν μαζί με τους επτά νάνους σε ένα όμορφο και ειρηνικό βασίλειο. Και έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Η ιστορία της Χιονάτης είναι ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια για μικρά παιδιά του Χανς Κριστιαν Αντερσεν,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου