Παραμύθι για μικρά παιδιά: Η περιπέτεια της Γλυκούλας που χάθηκε στο δάσος

Image by Myriam Zilles from Pixabay

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα μικρό κοριτσάκι, που το έλεγαν Γλυκούλα. Η Γλυκούλα έμενε με τους γονείς της σε ένα μεγάλο σπίτι στο δάσος. Το κοριτσάκι πήγαινε συχνά βόλτες στο δάσος, αλλά ποτέ δεν απομακρυνόταν από το σπίτι της.
Η μητέρα της της έλεγε συχνά:
- Μην απομακρύνεσαι από το σπίτι. Να προσέχεις γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαθείς. Και άμα χαθείς δεν θα βρίσκεις το δρόμο να γυρίσεις πίσω.


Η Γλυκούλα, όμως μια ημέρα που είχε έναν υπέροχο ήλιο στον ουρανό, ξεχάστηκε και άρχισε να απομακρύνεται από το σπίτι της. Στο δρόμο της συναντούσε όμορφα λουλούδια που της έλεγαν:
- Γλυκούλα έλα να μυρίσεις τα όμορφα πέταλά μας. 
Η Γλυκούλα απαντούσε:
- Η μαμά μου δεν με αφήνει να απομακρυνθώ από το σπίτι. Ήδη περπατάω πολύ ώρα και νομίζω ότι είμαι μακριά από το σπίτι μου. Αν χαθώ δεν θα βρίσκω το δρόμο να γυρίσω πίσω.

Η Γλυκούλα όμως άρχισε να μπαίνει όλο και πιο βαθιά μέσα στο δάσος. Καθώς περπατούσε συναντούσε λαγουδάκια, σκιουράκια και πουλάκια που την χαιρετούσαν χαρούμενα.

Σιγά σιγά όπως άρχισε να σουρουπώνει και να σκοτεινιάζει. Τα ζωάκια του δάσους πήγαν όλα για ύπνο και η Γλυκούλα ήταν πια μόνη της στο δάσος. Τα δέντρα ήταν σκοτεινά και τα πουλιά δεν κελαηδούσαν πια. Τα λουλούδια είχαν κλείσει τα πέταλά τους και δεν μύριζαν όμορφα. Η Γλυκούλα άρχισε να φοβάται πολύ καθώς τα πάντα γύρω της ήταν σκοτεινά και σιωπηλά.

Όμως, καθώς η Γλυκούλα πήγε να κάνει ένα ακόμη βήμα στο σκοτάδι, έπεσε μέσα σε μια βαθιά τρύπα. Τρομοκρατημένη κοίταξε τριγύρω και είδε ότι μέσα στην τρύπα υπήρχε ένα νοικοκυρεμένο σπίτι. Μπροστά της ήταν ένα τραπέζι με τρεις καρέκλες και πάνω στο τραπέζι μοσχομύριζε μια ζεστή πίτα.
Η Γλυκούλα, καθώς είχε αρχίσει να πεινάει αποφάσισε να καθίσει στο τραπέζι και να φάει ένα κομμάτι από τη ζεστή πίτα. Η αλήθεια είναι ότι της φάνηκε πολύ νόστιμη και έτσι έφαγε ακόμη ένα κομμάτι.  

Αφού χόρτασε, έψαξε να βρει ένα μέρος να κοιμηθεί. Προχώρησε λοιπόν πιο μέσα στο σπίτι και εκεί είδε ένα στρωμένο καθαρό κρεβάτι.
-Αχ τι καθαρό και όμορφο που είναι αυτό το κρεβάτι. Μου θυμίζει το δικό μου κρεβάτι.
Και έτσι η Γλυκούλα έπεσε να κοιμηθεί. 

Σε λίγο, όπως οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που ήταν μια οικογένεια λαγών, η μαμά λαγουδίτσα, ο μπαμπάς λαγούδος και το μικρό λαγουδάκι γύρισαν στο σπίτι τους. Μόλις όμως μπήκαν μέσα είδαν ότι έλειπαν δύο κομμάτια από την πίτα.
- Μπά, είπε η μαμά λαγουδίτσα. Ποιος έφαγε από την πίτα μας; 

Το μικρό λαγουδάκι καθώς προχώρησε είδε την Γλυκούλα να κοιμάται στο κρεβάτι και τρόμαξε τόσο πολύ που έβαλε τις φωνές.
αμά, μπαμπά. Τρέξτε. Ένα τρομακτικό και μεγάλο τέρας είναι στο δωμάτιό μου. Βοήθεια!!!

Η Γλυκούλα στα μάτια του μικρού λαγού έμοιαζε τεράστια και τρομακτική.

Το κοριτσάκι προσπάθησε να ηρεμήσει την οικογένεια των λαγών αλλά μάταια. Όλοι είχαν τρομάξει τόσο πολύ που κρύφτηκαν αμέσως κάτω από το τραπέζι.

Η Γλυκούλα τότε βρήκε την ευκαιρία και πετάχτηκε γρήγορα έξω από την τρύπα. Στεναχωρημένη, καθώς ήταν επειδή είχε χαθεί αλλά και επειδή είχε τρομάξει τόσο πολύ τα τρία χαριτωμένα λαγουδάκια, άρχισε να κλαίει δυνατά.

Τότε την είδε ένας μικρός σκαντζόχοιρος, την λυπήθηκε και της είπε:
- Θα σε οδηγήσω εγώ στο σπίτι σου κοριτσάκι. Έλα ακολούθησε με. 

Έτσι λοιπόν, η Γλυκούλα κατάφερε με τη βοήθεια του σκαντζόχοιρου να γυρίσει ασφαλής στο σπίτι της. Η μαμά της μόλις την είδε, την αγκάλιασε σφιχτά και της είπε:
-Ανησύχησα πολύ κόρη μου. Μα πώς χάθηκες μέσα στο δάσος;

Η Γλυκούλα χαρούμενη και ανακουφισμένη που επιτέλους ήταν και πάλι στην αγκαλιά της μαμάς της άρχισε να λέει στη μαμά της την περιπέτειά της:
- Μαμά μου, δεν σε άκουσα και ακολούθησα τις μυρωδιές των λουλουδιών. Χάθηκα μέσα στο δάσος και έπεσα σε μία τρύπα που ήταν το σπίτι μιας οικογένειας λαγών. Έφαγα ένα κομμάτι από την πίτα τους, μετά έφαγα άλλο ένα και ύστερα αποκοιμήθηκα. Όταν γύρισαν στο σπίτι οι λαγοί με είδαν και τρόμαξαν πολύ. Κρύφτηκαν κάτω από το τραπέζι. Έτσι εγώ βγήκα και πάλι στο δάσος και άρχισα να κλαίω. Ευτυχώς ένας καλοκάγαθος σκαντζόχοιρος με λυπήθηκε και μου έδειξε το δρόμο για το σπίτι. 

Μετά την περιπέτειά της η Γλυκούλα δεν έφυγε ξανά μακριά από το σπίτι τη, μέχρι που μεγάλωσε και μπορούσε να πηγαίνει όπου θέλει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου